tisdag, mars 16

(fett besvärad tjej)

"Vadå, så ingen av er äter riktig mat?!"


Eeeeh.. ursäkta vad sa du? Så din kost består bara av blodiga biffar (=riktig mat) eller? Ne juste. Sluta vara så pantade, vuxna människor dessutom. Och det är så synd om de köttätare som alltid blir påhoppade av ilskna veggisar, jag menar, säkert ett par gånger under sin livstid får de en broschyr nertryckt i handen om vilka nackdelar kött för med sig. Det är uppenbarligen jobbigt att handskas med. Och ja, det är svårt att som inbiten köttälskare starta en diskussion (händer med jämna mellanrum) med en vegetarian och lyckas "vinna" den. Argumenten för kött räcker inte tillräckligt långt och dessutom vet de flesta veggisar vad de snackar om. Men våga för den skull inte påstå att du plötsligt blivit påhoppad av någon som vill förändra din livsstil. Ger man sig in i leken får man leken tåla. Alla har rätt att stå upp för sig själva, att få förklara sig och yttra sin åsikt.
(Jag vet att det finns extrema människor som ser det som sin uppgift att trycka ner folk och tala om vad som är rätt och fel, men det finns det alltid, oavsett sammanhang.)
Aldrig kunde jag väl tro att det skulle vara ett så hett ämne, som framkallar så starka känslor och så mycket hat. Inte konstigt att krig skapas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar